Ca in cazul oricarui terminal iPhone, decodarea, deblocarea din retea este dificila si de cele mai multe ori costisitoare. Apple foloseste pentru blocarea dispozitivelor in retea, o tehnologie noua; practic, terminalele Apple sunt blocate in functie de seria de identificare IMEI. Aceasta serie este unica pentru fiecare terminal in parte si nu poate fi modificata.

De exemplu, daca ati achizitionat un iPhone 6 sau iPhone 6 plus nou, nu veti putea folosi terminalul decat dupa activare. Activarea se face introducand o cartela SIM, apoi conectand iPhone la internet prin WIFI sau iTunes. Dispozitivul iPhone 6 comunica cu serverele Apple, severe care il vor activa sau nu. Daca este un iPhone neverlock (niciodata codat), acesta se va activa indiferent de cartela sim pe care o introduceti in telefon. Daca iPhone 6 este codat intr-o anumita retea, activarea acestuia se poate face numai introducand cartela operatorului respectiv.

Este bine de stiut faptul ca,  in cazul in care aveti un terminal iPhone 6 codat de exemplu in reteaua Orange UK, el nu va putea fi folosit in reteaua Orange Romania.

Terminalele Apple pot fi blocate si de catre utilizatori. Serviciul iCloud permite unui utilizator Apple, iPhone, iPad, blocarea dispozitivului in cazul furtului sau a pierderii accidentale. Daca aveti intentia de a cumpara un terminal Apple care este blocat in iCloud, nu-l cumparati!

216
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Suna-ne
Harta